2 C
Sarajevo
27.04.2024

Džeko usamljen na trećem mjestu vječne liste strijelaca Rome, ali Atalanti bodovi nakon preokreta

Fudbaleri Atalante slavili su protiv Rome rezultatom 4:1 u derbiju 13. kola italijanske Serije A, uz pogodak kapitena reprezentacije Bosne i Hercegovine, Edina Džeke.

Igrao se treći minut, a već je stajalo 0:1 za goste. Henrikh Mkhitaryan je uposlio Edina Džeku koji postiže novi gol u dresu Vučice i sada se osamostalio na trećem mjestu vječne liste strijelaca Rome. Odvojio se od legendarnog Amadea Amadeija, koji je postigao 111 golova u dresu Vučice, dok je Džeko sada ispred, sa jednim golom više.

Roma je nastavila briljirati u prvom poluvremenu i Bergamezi mogu biti zadovoljni što nisu primili još koji pogodak. No, u nastavku totalni preokret u igri.

- OGLAS -

Gotovo da je samo jedan tim postojao na terenu, a rezultat je došao. Nakon sat vremena igre Duvan Zapata je poravnao rezultat, da bi u 70. minuti Ruben Gosens doveo Bergameze u vodstvo. Samo dvije minute kasnije Luis Muriel dovodi domaćina na prag pobjede.

Konačnih 4:1 postavlja Josip Iličić u 85. minuti tako da domaćin dolazi do važna tri boda, koliko je sad i prednost Rome ispred Atalante na poziciji koja vodi u Ligu prvaka. Ipak, tim iz Bergama ima i utakmicu manje.

(SCS)

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA