-0.1 C
Sarajevo
20.04.2024

Starship je od sada glavni prioritet SpaceX-a

Nakon uspješnog lansiranja i spajanja “Crew Dragon” modula sa “ISS-om”, Ilon Mask, SpaceX CEO, najavio je da će u narednom periodu najveći prioritet za ovu kompaniju biti razvoj Starship-a.

Najveća raketa koju je ova kompanija dizajnirala i napravila, namenjena je za slanje ljudi na Mjesec, Mars, pa i dalje od toga.

Mask želi da se što prije završi i testira ova rakete, kako bi se što prije obezbijedili preduslovi za njeno lansiranje. Ova raketa predstavlja budućnost kompanije SpaceX. Uspješan razvoj ove rakete značiće ne samo unapređivanje istraživanja svemira, već i značajan korak u razvoju svemirskog turizma. Naravno, pod uslovom da se napravi primjerak koji neće eksplodirati, već zaista biti upotrebljiv u ove namjene.

- OGLAS -

Naravno, ovo ne znači da će SpaceX zapostaviti ostale projekte. “Crew Dragon” je ispunio svoju misiju – odveo je ljude na Internacionalnu svemirsku stanicu, ali još uvijek nije postao servis na regularnoj bazi. Do tog trenutka ostalo je još dosta posla i taj projekat sigurno neće biti zaustavljen.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA