15.5 C
Sarajevo
28.03.2024

Izbori za predsjednika Hrvatske: U Tuzli otvorena tri biračka mjesta

U Tuzli su jutros u 7 sati otvorena tri biračka mjesta na kojima će hrvatski birači iz ovog bh. grada tokom dana glasati za predsjednika Republike Hrvatske, javlja Anadolu Agency (AA).

Hrvatski birači danas, odlučuju o tome tko će biti novi hrvatski predsjednik ili predsjednica, odnosno o tome tko ide u drugi krug izbora koji će se održati 5. siječnja 2020. godine.

U BiH Hrvati glasuju na 44 biračka mjesta.

- OGLAS -

Biračka mjesta u Tuzli otvorena su u Generalnom konzulatu Republike Hrvatske (RH), a glasanje je, kao i u drugim gradovima, počelo jutros u sedam sati.

Glasati na području BiH mogu oni hrvatski državljani koji tu imaju prebivalište i aktivno su se registrirali ili imaju hrvatske e-osobne iskaznice u kojima je upisano prebivalište u BiH na temelju kojih su automatski registrirani za glasanje.

No i oni hrvatski državljani koji se nisu aktivno registrirali i nemaju e-osobnu iskaznicu moći će glasati na predsjedničkim izborima uz odgovarajuću potvrdu, koju na sam dan izbora mogu dobiti u sjedištima diplomatsko-konzularnih predstavništava.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA