13.8 C
Sarajevo
28.03.2024

Lideri iz RS kod Vučića o formiranju vlasti u BiH

Kod Vučića, zajedno, će biti sutra biti predstavnici dva bloka u Srpskoj, koje predvode SNSD i SDS.

Pored lidera SNSD i SDS Milorada Dodika i Mirka Šarovića na sastanak kod Vučića u Beograd idu i predsjednici PDP-a Branislav Borenović, DNS Marko Pavić, SP Petar Đokić i još nekoliko predsjednika manjih stranaka koje imaju poslanike u NSRS.

Kako BN TV saznaje, prethodnih dana došlo je i do razgovora Mirka Šarovića i Aleksandra Vučića, tokom kojih je predsjednik SDS-a prihvatio da se odazove na poziv predsjednika Srbije da aktivno učestvuje u radu tog sastanka.

- OGLAS -

Pored lidera parllamentarnih stranaka, sastanku kod predsjednika Vučića prisustvovaće i predsjendica Republike Srpske Željka Cvijanović, koja je rekla da će na tom sastanku biti riječi o važnim nacionalnim pitanjima.

Neposredni povod za ovaj sastanak je nedavno usvojena Deklaracija SDA u kojoj se naglašava da je cilj te stanke promjena ustava, uspostavljanje novog koncepta unutrašnje organizacije BiH i jačanje “bosanskog identiteta”.

Mnogi smatraju da će biti pokušaja da se kroz “beogradske razgovore” pokuša uspostaviti “svesrpsko jedinstvo” u RS-u i kada je u pitanju formiranje vlasti na nivou BiH.

Bez obzira na ishod ovih razgovora, biće to prilika za razmjenu mišljenja o stanju u Republici Srpskoj, ali i BiH iz ugla dva suprostavljena bloka, koji ipak imaju zajedničke stavove kada su u pitanju vitalni nacionalni interesi RS i srpskog naroda u BiH.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA