15 C
Sarajevo
25.04.2024

Otvara se prva škola za YouTubere u Srbiji

Prvi selfi muzej u Srbiji je otvoren, a sada je na red došla i škola za YouTubere. Krovna organizacija mladih Srbije (KOMS) organizuje prvu školu za YouTubere namijenjenu mladim kreatorima uzrasta od 15 do 18 godina.

Škola će biti održana od 3. do 10. februara 2020. godine, a priliku da unaprijede svoja znanja i vještine imaće 12 početnika. Kompletan program i učešće su besplatni, a učesnici će imati obezbijeđen smještaj, hranu i neophodnu opremu.

“YouTube godinama unazad predstavlja jedno od glavnih sredstava informisanja mladih, ali i perspektivan prostor za razvoj karijere. Upravo zato nam je izuzetno važno da mladim kreatorima/kama omogućimo okvir u kome će moći da uče od uspešnih starijih kolega i razumeju funkcionisanje ove platforme”, poručuju iz KOMS-a.

- OGLAS -

Polaznici će osam dana raditi sa poznatim domaćim YouTuberima, Dule AXE, Eau de Viktor, Cone, Duxa, Dex lik i Cuki i stručnjacima za digitalni marketing Jelena Radović – Leca Shargarepica, Aleksandar Ašković – Kojot i Jasenka Marko i moći da nauče najvažnije vještine koje će im omogućiti da YouTube pretvore u karijeru, poput montaže, obrade fotografija, SEO, javnog nastupa, dikcije i analitike. Posljednja dva dana škole, polaznici će raditi sa trenerima na snimanju, montaži i plasiranju svojih videa.

Svi zainteresovani za učešće u programu treba da kreiraju svoj video i organizatorima škole svoje podatke pošalju najkasnije do 20. januara putem formulara.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA