15 C
Sarajevo
28.03.2024

Nogometašice SFK 2000 Sarajevo jesenje šampionke Premijer lige BiH

 Nogometašice SFK 2000 Sarajevo savladale su prošlog vikenda ŽNK Iskra Bugojno sa 4:0 u 11. kolu Premijer lige BiH, te okončale jesenji dio prvenstva BiH na prvom mjestu ligaške tabele.

Izabranice Samire Hurem pružale su dobre partije ove jeseni i kao prvoplasirana ekipa zasluženo odlaze na zimsku pauzu, saopćeno je iz SFK 2000.

– Iza nas je nekoliko dobrih i uspješnih sedmica. Ostvarile smo naš cilj za prvi dio sezone, a naročito nas raduje što je nekoliko mladih fudbalerki iz naše Škole fudbala za djevojčice imalo zapaženu ulogu u našim rezultatima. Predstoji nam kratka zimska pauza, te pripreme, kako bi u proljetnom dijelu sezone opravdale epitet favorita za osvajanje novog, šampionskog naslova i trofeja Kupa BiH – kazala je Hurem.

- OGLAS -

Igračice SFK 2000 Sarajevo ove polusezone bile su veoma efikasne. One su na jedanaest ligaških utakmica postigle 63 gola, uz samo tri primljena. I u ovom takmičarskom ciklusu crnogorska reprezentativka Armisa Kuč bila je najefikasnija igračica prvenstva s 27 postignutih golova.

– Zadovoljne smo prvim dijelom sezone, a plod mojih efikasnih nastupa svakako je zasluga kvalitetnih treninga, ali i timska igra koja nas krasi. Nadam se da ćemo još bolje nastaviti u drugom dijelu sezone, kako bismo ostvarili naše zacrtane ciljeve i osvojile nove trofeje – istaknula  je Kuč.

SFK 2000 Sarajevo u narednom periodu očekuju brojne aktivnosti, uprkos zimskoj pauzi u prvenstvu, a fokus kluba bit će razvoj Škole nogometa za djevojčice, gdje Klub u suradnji s Općinom Stari Grad realizuje po prvi put na području Kantona Sarajevo Ligu Osnovnih škola za djevojčice u nogometu.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA