3.8 C
Sarajevo
26.04.2024

Besplatne predstave u Narodnom pozorištu za starije osobe

U nastojanjima da starijim osobama životne dobi preko 60 godina obezbijedi kvalitetniji život, Općina Centar predvođena načelnikom dr. Nedžadom Ajnadžićem godinama u kontinuitetu izdvaja finansijska sredstva za realizaciju projekata namijenjenih ovoj populaciji koja je nerijetko izložena društvenoj isključenosti i nalazi se na marginama društva.

Kako bi naši stariji sugrađani kvalitetnije provodili svoje slobodno vrijeme, Općina Centar je obezbijedila finansijska sredstva u budžetu za besplatan odlazak u Narodno pozorište u Sarajevu. Broj karata za jednu predstavu je ograničen, a svi zainteresirani stariji sugrađani za besplatne karte mogu se prijaviti u prostorijama Općine Centar Sarajevo (Mis Irbina 1, soba 301, III sprat), ili u prostorijama centara za zdravo starenje. Karte se preuzimaju dan prije održavanja predstave.

Zainteresirani sugrađani mogu dobiti po jednu kartu za predstavu u toku jednog mjeseca, a kako bi se realizacijom ovog projekta obuhvatilo što više osoba starijih osoba preko 60 godina.

- OGLAS -

Mjesečni repertoar Narodnog pozorišta u Sarajevu dostupan je na linku: http://www.nps.ba/events/, a sve dodatne informacije moguće je dobiti putem telefona 033/562-473.

Ovo je samo jedan u nizu primjera opredijeljenosti ove lokalne zajednice da stvara bolje uslove za starije osobe čime se želi istaknuti važnost ove populacije i njihov doprinos društvenoj zajednici, osigurati adekvatna briga i potaknuti uključivanje starijih osoba u društveni život, te podići svijest o problemima i izazovima starenja u današnjem svijetu.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA