17.7 C
Sarajevo
29.03.2024

Konaković se obratio zastupnicima: Molim vas, nemojte podržati ostavku ministrice Bogunić!

“Dokazat će se sve što je bilo loše i s moje i sa svih drugih strana. Apelujemo da ispoštujete naš stav i da ministrica ostane da radi svoj posao”, rekao je na Konaković

Konaković je ponovio da je protiv sebe podnio krivični prijavu.

“Meni se lično potpupno mijenja percepcija o ovoj situaciji. Nadamo se da će mjere koje nije mogla od mene raditi sada raditi mnogo bolje. Obećavam vam da ćemo doprinijeti samo tome da se stanje na bolje promijeni”, dodao je Konaković.

- OGLAS -

On je istakao i da će ministrica Bogunić ostati da radi u idealnim uslovima, a većina ostalih zastupnika je također podržala dosadašnji rad ministrice Bogunić.

“Bez ikakvih pritisaka ona ostaje da radi, da odabere savjetnike i ljude koje god treba, pogotovo da dokaže šta jne sve bilo loše i s moje, a i sa drugih strana. Apelujemo da ispoštujete naš stav i da ministrica ostane da radi svoj posao”, zaključio je Konaković .

Ministrica obrazovanja Kantona Sarajevo (KS) u ostavci, koja je na tu poziciju imenovana na prijedlog Naroda i pravde (NiP), obratila se Skupštini KS kako bi obrazložila razloge podnošenja ostavke.

Bogunić ističe kako je tretirana kao “stvar”, a ponajviše zbog odnosa predsjednika NiP-a Elmedina Konakovića, te da nije bila u mogućnosti nastaviti obnašati dužnost u skladu sa Ustavom i zakonima.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA