11.6 C
Sarajevo
26.04.2024

Veoma optimističan: Kojović tvrdi da će na sljedećim izborima osvojiti 500.000 GLASOVA!

Povodom posljednjih dešavanja u Bh. bloku na svom Twitter profilu oglasio se predsjednik Naše stranke Predrag Kojović. Peđa Kojović ističe da ukoliko Bh. blok ostane na okupu kao savez i bude udarnički radio na teritoriji cijele BiH, na sljedećim izborima može osvojiti 500 hiljada glasova, piše Slobodna Bosna. 

“BH blok nije kavez nego dobrovoljni savez. To je ideja, sjeme, čvrsto jezgro za politicki pokret koji, ukoliko zajednički i udarnički radimo na cijeloj teritoriji BiH, može pobjediti nacionaliste na narednim opštim izborima. #500hiljadaglasova“, napisao je Kojović

alt

- OGLAS -

Slobodna Bosna prije nekoliko dana objavila je tekst u kojem pokazujemo da je ljevica najveći historijski uspjeh ostvarila upravo na zadnjim izborima kada je osvojila 284.000 glasova. No i ti glasovi dolaze isključivo s području Federacije BiH, ili da budemo precizniji, onih područja u kojima Bošnjaci čine etničku većinu. U RS-u sve stranke ljevice su debelo ispod cenzusa, a u većinski hrvatskim kantonima na nivou statističke greške.

Stoga bi, kada već daje ovako optimistične procjene, bilo dobro da Kojović objasni na osnovu kojih tačno predviđanja i strategije on vjeruje da bi Bh. blok na narednim izborima mogao osvojiti 500 hiljada glasova, s obzirom da je to gotovo duplo više od najvećeg broja glasova koji je ljevica dobila na zadnjim, najuspješnijim izborima za nju.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA