21.6 C
Sarajevo
16.04.2024

Naša stranka: Politička zloupotreba djece u RS-u, na njima će razvijati svoj separatistički diskurs

Predsjednika Foruma oglasila se saopćenjem u kojem je navedeno da se pod svjetskog srednjoškolskog pvenstva u fudbalu dešava se politička zloupotreba djece.

Saopćenje za javnost prenosimo u cjelosti:

Pod okriljem svjetskog srednjoškolskog pvenstva u fudbalu dešava se politička zloupotreba djece

- OGLAS -

Na Svjetskom fudbalskom prvenstvu za srednjoškolce, koje se ove godine održava u Srbiji, učestvuje i reprezentacija Republike Srpske.

“Ovdje se radi o političkoj zloupotrebi djece. Srednjoškolci iz Republike Srpske su zloupotrebljeni za dizanje političkih tenzija. Na njima će vlast iz Republike Srpske razvijati svoj separatistički diskurs, što će nužno izazvati reakcije s druge strane. Pozivamo stoga Sportski savez BiH da pod hitno reaguje protestnom notom prema Savezu za školski sport Srbije te da javnosti u BiH da objašnjenje kako se ovo moglo desiti? Također, Sportski savez mora objasniti predstavnicima Svjetske školske sportske federacije o čemu se ovdje radi. Svjetska federacija je suorganizator ovogodišnjeg svjetskog prvenstva na kojem se ne razvija sportski duh, nego duh nacionalizma, bar kad je riječ o međuetničkim odnosima u BiH, ali i odnosima između BiH i Srbije“, rekla je Elvedina Omerhodžić, predsjednica Foruma mladih Naše stranke.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA