12.7 C
Sarajevo
28.03.2024

Radmanović: SDA ne želi SNSD u vlasti

 To znači da izvršna vlast ostaje u tehničkom mandatu ne znamo do kada. To je gubitak za čitavu BiH. Sve što iz SDA traže, više je od onoga što je normalno u pregovorima i dokazuje da oni sve rade protiv formiranja te vlasti – rekao je Radmanović za današnji Glas Srpske.

On je naglasio da je zahtjev SDA o povećanju broja ministara njihov adut da ne dođe do dogovora. 

– Broj ministarstava se zna. Šta je ravnopravnije za tri konstitutivna naroda, nego da raspodjela ministarstava bude po tri za svaki? O tome uopšte ne treba raspravljati. U najnoviju priču o povećanju broja ministarstava ne vjeruju ni predlagači. Na to neće pristati ne samo SNSD, nego niko iz Srpske – poručio je Radmanović, koji je i potpredsjednik SNSD-a.

- OGLAS -

Na pitanje kada bi moglo doći do napretka, Radmanović je rekao da ne očekuje da se o tome ozbiljno raspravlja prije juna, s obzirom na to da predstoje praznici – Vaskrs, 1. maj i 9. maj, što onemogućava normalan rad i dogovor lidera stranaka.

Komentarišući usvajanje plana rada Savjeta ministara u tehničkom mandatu za ovu godinu, u kojem je jedan od prioriteta aktivacija Akcionog plana za članstvo u NATO, Radmanović je rekao da to nikada neće biti završeno ako je jedan narod protiv. 

– Tu se gube mjeseci i svađamo se ni za šta. Ovo je još jedna podvala sarajevske ekipe u planu rada nepostojećeg Savjeta ministara i pokazatelj da i ovo malo Srba što je tu i ne čita ono za šta diže ruke. To je nepotrebno trošenje energije –  istakao je Radmanović.

Komentarišući izjavu ministra bezbjednosti u Savjetu ministara u tehničkom mandatu Dragana Mektića da bi “BiH i Srbija trebalo da uđu u NATO”, Radmanović je rekao da to pokazuje da Mektić ne zna o čemu govori i da je zalutao – i politički i stručno.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA