15 C
Sarajevo
25.04.2024

Počela ekološka akcija “Očistimo Sarajevo za jedan dan”

Ideja organizatora je da se što više građana uključi u tu veliku akciju kako bi što veći dio grada bio očišćen tokom dana i smeće sa sarajevskih ulica i parkova što prije bilo uklonjeno.

 

Akcija je počela okupljanjem građana na nekoliko lokacija, a osim njih pridružili su se i učenici Druge gimnazije Sarajevo i Gimnazije Obala, te Kantonalno javno komunalno preduzeće “Rad” koje je stavilo svoje resurse na raspolaganje, a po okončanju akcije će se pobrinuti za odvoz prikupljenog otpada.

- OGLAS -

 

Događaju se pridružio i načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić koji je naglasio da će Općina Centar uložiti maksimalne napore kako bi svojim građanima obezbijedila kvalitetnije uslove za život.

 

Podsjetio je da je u proteklom periodu realiziran veliki broj ekoloških akcija u organizaciji Službe za civilnu zaštitu i mjesnih zajednica Općine Centar u kojima su učestvovali članovi štabova civilne zaštite mjesnih zajednica, učenici osnovnih i srednjih škola, radnici KJKP “Park” i drugi zainteresirani građani.

 

Najavio je također da će u povodu Dana planete Zemlje, koji se obilježava 22. aprila u više od 150 zemalja širom svijeta, na području općine Centar i ove godine biti realizirana velika ekološka akcija čišćenja i ozelenjavanja javnih površina, saopćeno je iz Općine Centar.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA