1.6 C
Sarajevo
19.04.2024

Ilija Tomas: Inspektor za ratne zločine koji je jučer počinio samoubistvo

Ilija Tomas, iskusni 56-godišnji istražitelj Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) počinio je jučer samoubistvo u prostorijama ove policijske agencije. Tomas se ubio iz službenog pištolja u 10.30 sati, potvrđeno je i iz Okružnog tužilaštva Istočno Sarajevo.

Uviđaj su obavili pripadnici Policijske uprave Istočno Sarajevo MUP-a RS, ali i nadležni tužilac Okružnog tužilaštva. Za sada se ne znaju motivi ovog tragičnog slučaja koji je šokirao sve uposlenike i Upravu SIPA-e.

Tomas, koji je bio viši inspektor zaposlen u SIPA-inom Centru za istraživanje ratnih zločina, je jučer došao na posao, zadužio službeno oružje i potom se ubio u oružarnici

- OGLAS -

Prije toga, kolegama, s kojima je trebao otići na službeni zadatak, kazao je da ga sačekaju u automobilu. Ubrzo je uslijedio pucanj, što je izazvalo paniku među pripadnicima ove agencije.

U početku niko nije znao šta se tačno desilo, dok Tomasa u oružarnici nisu zatekli u lokvi krvi. Njegove kolege odmah su obavijestile i Hitnu pomoć i policiju, ali mu nije bilo pomoći.

Kako je nezvanično rečeno, niko nije mogao ni naslutiti da bi Tomas mogao počiniti samoubistvo. Važio je za uzornog kolegu i velikog profesionalca.

 

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA