20.5 C
Sarajevo
29.03.2024

FlyBosnia dobila licencu od Direkcije za civilno zrakoplovstvo BiH

Ranije je najavljeno da bi nakon dobijanja dozvole trebali biti organizovani probni letovi na relaciji Sarajevo – Mostar i Sarajevo – Banja Luka. Nakon toga će biti uspostavljenje linije na relaciji Sarajevo – Rijad i Sarajevo – London. Plan je da se vremenom proširi lista destinacija na Džedu, Frankfurt, Štokholm i Amsterdam, ali i London.

 

Podsjećamo, letjelica Airbus A319 nove bh. aviokompanije FlyBosnia na čijem je čelu Chris Gabriel, nakon probnog leta u Bugarskoj sletjela je na Međunarodni aerodrom Sarajevo 22. decembra, odakle bi trebala obavljati letove prije svega za Rijad, a kasnije se planiraju letovi i za brojne evropske gradove. Iako je prvi let na relaciji Sarajevo – Rijad bio najavljen za 10. juni, let nije realizovan jer se proces dobijanja dozvole za obavljanje komercijalnih letova odužio.

- OGLAS -

 

Osnivači FlyBosnie su predstavnica i direktor Al Shiddi grupacije Nudžejma Skenderović i Sulaiman Abdullah Al Shiddi koji je ujedno i jedan od najvećih investitora iz Saudijske Arabije u našoj zemlji. Saudijski konglomerat opisao je FlyBosniu kao novu, mladu i dinamičnu aviokompaniju koja će težiti ka tome da osigura putnicima uzbudljive i sigurne letove s najvišim standardom usluga.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA