8.8 C
Sarajevo
24.04.2024

Završena škola tenisa za 2018. godinu u okviru projekta „365 sport plus“

Sport je izazov današnjice za mlade ljude, a društvena zajednica ima zadatak da ih usmjerava na ispravan put i u tom smislu Općina je realizujući mnogobrojne projekte u proteklom periodu pokazala svoje opredjeljenje da pomogne razvoj sporta i sportista, ne samo u Centru već i u cijeloj Bosni i Hercegovini.

U nastojanjima da se učenicima osnovnih škola omogući učešće u što raznovrsnijim sportskim aktivnostima, Općina Centar Sarajevo, u saradnji sa Javnom ustanovom „Centar za sport i rekreaciju“, ove godine pokrenula je projekat „365 sport plus“ u okviru kojeg sva djeca sa područja ove lokalne zajednice imaju mogućnost da u potpunosti besplatno treniraju devet različitih sportova.

Tokom 2018. godine mališanima su na raspolaganju bili nogomet, košarka, rukomet, odbojka, tenis, džudo, mali nogomet i univerzalne škole sporta i borilačkih vještina.

- OGLAS -

Najveće interesovanje vladalo je za besplatnu školu tenisa zbog čega su obezbijeđeni i dodatni termini. Treninzi su se odvijali šest puta sedmično na teniskim terenima na Koševu, a vodili su ih iskusni treneri ovog sporta.

Ovogodišnju besplatnu školu tenisa pohađalo je preko 300 mališana iz osnovnih škola sa područja općine Centar.

Škola tenisa za 2018. godinu, u okviru projekta „365 sport plus“ je završena, ali realizacija se nastavlja odmah u januaru 2019. godine. O terminima će svi zainteresovani biti blagovremeno upoznati u narednom periodu.

 

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA