-1.1 C
Sarajevo
20.04.2024

Njemački predsjednik u Zagrebu: Uhvatimo se u koštac sa prošlošću

Nakon susreta u četiri oka, a potom je uslijedio i bilateralni sastanak delegacija Hrvatske i Njemačke.

Navodi se da je njemački predsjednik govorio o predstojećem hrvatskom predsjedavanju EU naglasivši da je Hrvatska svjesna odgovornosti.

“I jedni i drugi smo svjesni da je odgovornost ovih dana kad očekujemo odluke o Brexitu još veća nego što je to bio slučaj ranije. Hrvatska je mlada članica, ali smijem da kažem da je u srcu Evropske unije nastavila da pomaže da se prebrode različitosti novih i starih članica, evropskog sjevera i juga”, rekao je Steinmeier.

- OGLAS -

Hrvatska predsjednica je na pitanje o snažnom iseljavanju državljana Hrvatske u inostranstvo odgovorila da su demogradski trendovi u Hrvatskoj još uvijek negativni.

“Val iseljavanja se ipak smanjuje. Njemačka je, ipak, odredište broj 1 i vaši statistički podaci nam najbolje govore o tome koliko je ljudi otišlo”, rekla je Grabar-Kitarovićeva Steinmeieru.

Nakon susreta sa njom, predsjedniku Njemačke predstoji sastanak sa predsjednikom Hrvatskog sabora Gordanom Jandrokovićem i polažganje vijenca ispred spomenika “Glas hrvatske žrtve – Zid boli” na Gradskom groblju Mirogoj.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA