11.6 C
Sarajevo
29.03.2024

Vučić uputio podršku, drugačiji ton tabloida bliskih vlastima

Francuski list Figaro javlja danas da je srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić uputio podršku Francuskoj povodom požara u katedrali Notre Dame i naglasio da su “svi građani Srbije žalosni i uz svoje francuske prijatelje”, dok su tabloidi Informer i Alo najprije napisali, a potom povukli tvrdnju da je požar “božja kazna” zbog nepravde oko Kosova.

“Vlastima bliski” srpski tabloidi, prenosi Figaro, to su iznijeli zato što je pri obilježavanju primirja u Prvom svjetskom ratu na Notre Dameu bila istaknuta i zastava Kosova.

Time je, kako su naveli, “pljunuto na srpske žrtve” na Kosovu.

Figaro navodi i da je srpski predsjednik Vučić saopštio da je Srbija spremna da pomogne u obnovi Notre Damea kao “simbola francuske i svjetske civilizacije”.

- OGLAS -

Pariski dnevnik dodaje da su “međutim, iskazani i drugačiji stavovi” i tako navodi mišljenje da bi svi oni koji se raduju, morali da se zapitaju koji su i srpski grijehovi, jer je požar takođe razorio srpsku crkvu Sveti Sava u New Yorku 2016.

Figaro primjećuje da su se “odnosi Pariza i Beograda zatrovali još više pošto je kosovski predsjednik Hašim Tači 11. novembra dobio počasno mjesto, a srpski predsjednik Vučić smješten na sporednu tribinu” prilikom obilježavanja stogodišnjice primirja u Prvom svjetskom ratu u Parizu.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA