5 C
Sarajevo
25.04.2024

Crnadak na susretu sa predstavnicom UNDP-a i veleposlanikom Australije

Crnadak je od rezidentne predstavnice Razvojnog programa UN-a (UNDP) u BiH Steliane Nedere primio akreditivna pisma te s njom razgovarao o budućim aktivnostima i suradnji BiH i UNDP-a.

Poželio je dobrodošlicu novoimenovanoj predstavnici UNDP-a istaknuvši da BiH veliku pažnju posvećuje održavanju dobrih odnosa sa Ujedinjenim narodima općenito. Iskazao je očekivanje za nastavkom zajedničkog rada vlasti u BiH i UN razvojnog programa na realizaciji konkretnih projekta u BiH, posebno naglasivši značaj realizacije projekata koji će rezultirati boljim životom običnih građana. Pohvalio je dosadašnju uspješnu suradnju MVP-a BiH i tima UNDP-a u našoj zemlji.

Rezidentna predstavnica UNDP-a Nedera je istaknula da su u tijeku pripreme za izradu idućeg petogodišnjeg progama UN-a za Bosnu i Hercegovinu te da prije svega želi sagledati kako UNDP može pomoći razvoju BiH. Zahvalila je ministru na prijemu i naglasila da je otvorena za sve oblike suradnje od interesa za BiH.

- OGLAS -

U oproštajni posjet Crnadak je primio nerezidentnog veleposlanika Republike Australije za Bosnu i Hercegovinu sa sjedištem u Beču Brendona Hammera, s kojim je razgovarao o aktualnoj situaciji u BiH, bilateralnim odnosima BiH i Australije koji su, i pored velike geografske razdaljine, veoma dobri, te europskim integracijama BiH.

Ministar Crnadak je istakao da su bh. institucije posvećene ispunjavaju uvjeta za dobivanje kanidatskog statusa za članstvo u EU, te da postoji potpuni konsenzus u zemlji oko toga da je članstvo u EU najvažniji cilj kojem teži BiH. Veleposlanik Hammer je naglasio stratešku važnost regije zapadni Balkan, te u tom kontekstu kazao da BiH ima puno potencijala za razvoj, posebice u oblasti turizma. 

Na kraju razgovora ministar Crnadak se zahvalio australskom veleposlaniku na uspješnoj suradnji tijekom njegovog mandata, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću MVP-a BiH.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA