7.7 C
Sarajevo
26.04.2024

Banjalučani se razišli, novi protesti sutra, u pritvoru ostaju Dragičević, Stanivuković i Šukalo

Stotine demonstranata okupljenih u banjalučkom parku Petar Kočić su se razišle nakon što su ih policajci rastjerali, ali ističu kako neće odustati od podrške Davidovim roditeljima.

“Ne odustajemo, idemo do kraja”, poručili su Banjalučani te nastavili pjevati pjesmu “Klinac u getu”, svojevrsnu himna pokreta i grupe “Pravda za Davida”.

Iako su novi protesti bili najavljeni u 18 sati na Trgu Krajine, policija nije dozvolila građanima zadržavanje ili okupljanje na mjestu gdje je do danas stajao improvizirani spomenik za Davida Dragičevića. 

Demonstranti su do 16 sati bili okupljeni na trgu, a onda su prešli u park prekoputa. 

- OGLAS -

Specijalne jedinice policije, popularne kornjače, više od dva sata stoje uz robnu kuću Boska spremni da razbiju pokušaj organizovanja novih protesta na toj lokaciji. 

Podsjećamo, improvizovani spomenik Davidu Dragičeviću uklonjen je danas na Trgu Krajine. Na ovom mjestu Banjalučani su proteklih mjeseci ostavljali cvijeće u znak sjećanja na stradalog Davida Dragičevića.

Pored Davora Dragičevića, danas su uhapšeni i Davidova majka Suzana, nekoliko pripadnika grupe “Pravde za Davida” te nekoliko opozicionih političara u RS-u.

Na Trgu Krajine uhapšeni su predsjednik PDP-a Branislav Borenovića i zastupnik u NSRS-u Draško Stanivuković nakon što su pozvali građane da u što većem broju dođu na večerašnje proteste.

Podsjećamo, Davora Dragičevića uhapšen je jer se nije odazvao na na poziv za saslušanje.

MUP RS saopćio je prije nekoliko dana da su protiv Davora Dragičevića i još 19 osoba, među kojima je i zastupnik u NSRS Draško Stanivuković, podnesene krivične prijave zbog okupljanja ispred Narodne skupštine RS-a 17. decembra, u vrijeme održavanja posebne sjednice na kojoj je izabrana nova vlada. 

Prema navodima policije, članovi grupe “Pravda za Davida” postupili su suprotno Zakonu o javnom okupljanju i Zakonu o javnom redu i miru RS.

 
- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA