-0.1 C
Sarajevo
20.04.2024

Bugarska poduzima mjere protiv koronavirusa, nema zaraženih

Bugarska se usmjerava na povratnike iz Italije dok sačinjava mjere protiv širenja novog koronavirusa. Niko u zemlji nije zaražen, izjavio je čelnik Vojnomedicinske akademije u Sofiji, general Ventsislav Mutafčijski, novinarima u Sofiji u utorak.

Svi aerodromi snimaju su termalnim kamerama, kazao je Mutafčijski, dodajući da je još na stotine kamera postavljeno na svim graničnim prijelazima u  Bugarskoj.

Bugarski nacionalni avioprijevoznik Bulgaria Air otkazao je letove za i iz Milana između 25.februara i 27. marta.

- OGLAS -

Ministarstvo unutarnjih poslova izvijestilo je da je danas održana obuka na sofijskom aerodromu o djelovanju  u slučaju otkrivanja koronavirusa.

Ministarstvo zdravstva pokrenulo je telefonsku liniju koja radi 24 sata dnevno radi odgovora na pitanja vezana za koronavirus.

Javna dešavanja nisu zabranjena, ali su vojne ceremonije u dvoranama povodom bugarskog nacionalnog praznika 3. marta otkazane.

Nekoliko ljudi nalazi se u bolnici radi nadzora. Oni su primljeni u bolnicu u južnom gradu Plovdivu po povratku iz Italije i čekaju svoje rezultate testova na koronavirus.

Za troje mještana jugoistočnog grada Haskovo, koji su se prije nekoliko dana vratili iz Milana, preporučeno je da ostanu u karantinu 14 dana kao preventivna mjera.

Bugarski nogometni klub Ludogorets objavio je na svom websiteu da je obaviješten od UEFA-e da će njegov meč s Interom zakazan za četvrtak biti odigran na praznom stadionu San Siro u italijanskom gradu Milanu, prenosi bugarska novinska agencija BTA.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA