1.6 C
Sarajevo
20.04.2024

Supruga ubijenog Krunića: Čula sam rafalnu paljbu pa pucnje iz pištolja

“Ja sam bila u kući. Čula sam rafalnu paljbu. To mi je izazvalo strah i nemir. Potom sam izašla vani i pitala radnika obezbjeđenja da li zna šta se desilo. Tada je, međutim, bila neka utakmica, pa smo mislili da otuda potiču ti pucnji”, prisjetila se Krunićeva supruga.

Nazvala je, kako je dodala, tada Slavišu, ali odgovora nije bilo.

“Poslije rafala sam čula i pucnje iz pištolja. To mi je unijelo još veći nemir. Čak je i jedan od naših sinova, koji tada nije spavao, bio uznemiren. Rekla sam mu da je da je to zbog navijača, a sin je rekao ‘Ja sam se prepao da se tati nešto desilo'”, navela je Krunićeva.

- OGLAS -

Potom je, kako je dodala, čula da pred njihovu vikendicu u Glamočanima, gdje je u tim momentima bila, stiže vozilo. Bilo je izrešetano, kaže ona.

“Izašla sam napolje, pritrčala autu. Na zadnjem sjedištu, iza mjesta suvozača, zatekla sam Slavišu, nepomičnog, pogođenog. Pokušala sam da ga dozivam, nije bilo odgovora. Vidjela sam i nepomično tijelo Pavlovića”, navela je Krunićeva.

Krvav je, prisjeća se, bio i Goran Ilić, ranjeni vozač Slaviše Krunića.

“Tražio je vode. Prišla sam česmi, iz ruku mu dala vode. Pozvala sam policiju. Pritom sam  imala nadu da je Slaviša živ, tražila sam da ga odvezu u bolnicu”, navela je Krunićeva u Okružnom sudu u Banjaluci, gdje se za ovaj zločin sudi  Benediju Đukanoviću (42), Emiliju Baldi (53), te Rodoljubu Gajiću (35).

Krunićeva supruga prisjeća se da Slaviša nije bio strašiv čovjek, ali je, kako je izjavila, unazad godinu i po dana prije nego što će biti ubijen pojačao broj ljudi u ličnom obezbjeđenju.

Svjedočila je danas i Tatjana Pavlović, supruga ubijenog Žarka Pavlovića, koja je zatražila najstrože kazne za ovaj zločin.

“Pogotovo  za Gajića. Ne želim da čujem ni njegovo ime. Odgovoran je za smrt mog supruga. Tvrdim i znam”, izjavila je Pavlovićeva.

Podsjetimo, kako su “Nezavisne novine” ranije objavile, u optužnici je navedeno da su ubistvo izvršili Đukanović i Željko Kovačević, a koji je ubijen u razmjeni vatre sa Krunićevim obezbjeđenjem.

Đukanović i Kovačević su, kako se navodi, iz automatskih pušaka ispalili najmanje 36 hitaca na džip u kojem se nalazio Krunić.

Baldo je, kako se dodaje, bio osmatrač i dojavio je kada je Krunićevo vozilo krenulo u zasjedu. Gajića, Krunićevog radnika i člana ličnog obezbjeđenja njegove supruge i djece, terete za pomaganje u izvršenju ubistva.

Tatjana Savić, advokat Đukanovićeva, u Sudu je izjavila da je policija nedavno pretresla njegovu kuću i oduzela dva računara.

“Oni su za vrijeme pandemije uradili pretres i to bez naloga suda i od njegove djece su uzeli dva računara i ključeve od skutera”, kazala je Savićeva.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA