12.7 C
Sarajevo
28.03.2024

Zvizdić čestitao Leyen: U BiH imate iskrenog partnera

„Poštovana predsjednice von der Leyen,

u svoje lično ime i ime Vijeća ministara BiH upućujem vam iskrene čestitke povodom izbora za predsjednicu Evropske komisije.

Primarni vanjskopolitički cilj  Bosne i Hercegovine  koji nema alternativu, je integracija u Evropsku uniju. BiH dijeli sa EU isti geografski prostor, isto kulturno-historijsko naslijeđe, iste izazove i nade. Stoga me posebno raduje što je na čelo Evropske komisije došla osoba posvećena jačanju evropskih vrijednosti jedinstva, jednakosti, solidarnosti, sigurnosti i prosperiteta.

U Vašem obraćanju postavili ste izazovne ciljeve. Sve zemlje na prostoru Zapadnog Balkana očekuju da će jedan od važnih ciljeva i dalje biti integracija našeg regiona u Evropsku uniju. Radujemo se budućoj saradnji i budite sigurni da ćete u nama i dalje, kao u posljednje četiri godine, imati iskrenog partnera posvećenog prihvatanju evropskih načela i standarda, regionalnoj saradnji, miru, stabilnosti i ekonomskom razvoju.

- OGLAS -

Želim Vam uspješan rad na čelu Evropske komisije i pozivam Vas da Vaša prva posjeta bude upravo Sarajevu i Bosni i Hercegovini, kao prostoru prožimanja različitih kulturnih vrijednosti“, stoji u čestitki predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH dr. Denisa Zvizdića.

 
- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA