15.5 C
Sarajevo
02.05.2024

Amouage je predstavio novu kolekciju mirisa Renaissance

Nova kolekcija Renaissance povezana je s nevjerovatnom prirodom Omana: ne zovu je bez razloga zemljom kontrasta, gdje se nalaze fjordovi Musandam, planine Al-Hajar, obala Ras al-Jinz i visoravan Dhofar. Mirise je kreirala grupa poznatih parfimera – Julien Raskine, Domitille Michalon-Berthier i Mackenzie Riley.

„Amouage stvara luksuzne ručno izrađene mirise više od tri decenije. Očuvanjem i unapređivanjem ovog nasljeđa želio sam istražiti nove horizonte i otvoriti nove aspekte u radu Kuće ljubavi. Odlučio sam krenuti u višegodišnju mirisnu odiseju koja će započeti pravom Renesansom, ponovnim rađanjem koje omogućava čistu radost. “- Renault Salmon, kreativni direktor Amouagea.

Kolekcija se sastoji od četiri mirisa: Enclave, Crimson Rocks, Ashore i Meander. Prva kompozicija, Enclave  sadrži note mente, kardamoma, cimeta, jantara i maroka: kao da se pod sunčevim zracima morski talasi razbijaju o obale fjordova.

- OGLAS -

 

Za razliku od Enclave, Crimson Rocks miris je topao i izražajan: esencijalno ulje ruže, note cimeta, cedra, hrasta i meda vode vas u podnožje planine Al Hajar – osjećate miris planinskih ruža i ugodno uzbuđenje.

Laganiji, ali ne manje sjajan, miris Ashore dočarava orijentalni vjetar i vruće sunce. Note jasmina, ambera i sandalovine podsjećaju na omansku obalu, gdje je vreli pijesak, slani talasi i osjećaj smirenosti.

Posljednji miris Meander za one koji osjećaju posebnu povezanost s prirodom. Ciparski akordi i narcisi stvaraju miris svježeg zelenila, dok note sandalovine i korijena irisa predstavljaju suhu pustinju – upravo takvo susjedstvo možete pronaći u Salalahu. Tu se dobiva i tamjan, jedan od najdragocjenijih sastojaka parfimerije. Njegove note dodaju mirisu  misterioznost.

Pored bočica pune veličine, dostupan je i ekskluzivni set u kojem su sva četiri mirisa predstavljena u mini formatu (7,5 ml).

 

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA