1.6 C
Sarajevo
19.04.2024

Novinarki Nove TV “posrednik” nudio diplomu u zamjenu za seks

BiH i Hrvatsku sedmicama potresa afera sa kupovinom diploma. Novinarka hrvatske emisije “Provjereno” sa Nove TV Ana Malbaša odlučila je pokušati doći do ilegalne diplome i stupiti u kontakt s čovjekom koji je već u policijskim dokumentima naveden kao posrednik.

Prema dokumentima SIPA-e, ljudi koji su evidentirani kao posrednici, među kojima je i novinarkin sugovornik, nisu radili samo za osobe s teritorija te države, već i s ljudima iz Hrvatske. Novinarka se nastavila dopisivati s posrednikom, a on je od nje tražio sliku kako bi vidio isplati li mu se truditi.

“Možeš ti za šta god oćeš, samo donesi pare. Samo novce, hoćeš li letiti u svemir, hoćeš da ti sredim da budeš astronaut. Zavisi kakva si. Ako si mačka, mogu ti sredit, ako nisi, ništa. Pošalji mi svoju sliku na Viber, ako mi se svidiš, riješit ću ti u pola cijene.”

- OGLAS -

“A koliko je to u pola cijene?”

“Dogovorit ćemo se kad se vidimo. Svoju sliku da te vidim, slikaj se na ogledalu sa sviju strana i pošalji i onda ćemo razgovarati“, rekao je posrednik u telefonskom razgovoru s novinarkom, prenosi Dnevnik.hr.

Novinarka emisije Provjereno uspjela je doći i do čovjeka sa dubrovačkog aerodroma koji tvrdi da je dobro upoznat sa svim detaljima nabave diploma po koje su, tvrdi on, krajem 2017. u Bosni i Hercegovini kupovali neki od njegovih kolega.

Video pogledajte OVDJE.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA