2 C
Sarajevo
27.04.2024

Damir Nikšić nakon isključenja iz SDP-a: Oni ne žele da im se bilo ko miješa u posao

On je dodao da “oni ne žele da im se bilo ko miješa u posao”.

– Ja socijaldemokratiju shvatam kao društveno-korisnu ideju, a SDP sam shvatao kao društveno dobro, kao partiju koja pripada svima nama. Ovi koji su je privatizirali i pretvorili u firmu ne dijele takvu viziju te partije. Oni ne žele da im se bilo ko miješa u posao. Isti sam ti.

Stoga s radošću prihvatam odluku kojom me oslobađaju svog autoriteta koji, doduše, nikada nisam ni priznavao za autoritet. Ja nisam pristupio SDP-u zato što podržavam njegovo predsjedništvo i mnoge članove Glavnog odvora, već upravo suprotno – radi toga što sam bio uvjerenja da se ova partija mora reformisati počevši od samog vrha.

- OGLAS -

Svojim partijskim drugaricama i drugovima želim puno sreće u tom procesu. Nadam se da sam uspio barem načeti, ako ne i začeti neke stvari i pozitivne promjene na putu ka oslobođenju ovdašnje socijaldemokratije od “trećeputaša” liberalne elite po uzoru na promjene koje su aktuelne u najvećim strankama lijevog centra u Americi i Engleskoj”, poručio je on obraćajući se javnosti putem zvanične Facebook stranice.

Podsjećamo, Nikšić je početkom februara ušao na sjednicu Glavnog odbora SDP BiH, gdje je uzvikivao “izdajice” – zbog čega je udaljen iz zgrade. On nije član Glavnog odbora SDP-a, te nije trebao biti prisutan u zgradi, ali je ipak došao i poručio da “SDP ne smije sa SDA”.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA