2.7 C
Sarajevo
26.04.2024

‘Putem istine i sjećanja’ počinje obilježavanje godišnjice zločina u Ahmićima

– Želimo dostojanstveno preći dionicu od Viteza do Ahmića, kako bismo se sjetili svih žrtava, od tromjesečnog Seje, do 82-godišnjeg starca. Namjera nam je, također, da pošaljemo poruku istine i pozovemo naše susjede na dostojanstven suživot – kazao je član Organizacijskog odbora Mujo Trako.

Osim pohoda, 16. travnja će biti upriličena komemoracija, te vjerski obred na mezarju u starom Vitezu, dok će kod spomen-obilježja u Ahmićima biti položeno cvijeće i odana počast žrtvama, rečeno je na današnjoj konferenciji za novinare.

Predsjednik Organizacijskog odbora Advan Akeljić kazao je da će 26. godišnjicu obilježiti interaktivni narativ “Ahmići: 48 sati pepela i krvi” u produkciji SENSE – Centra za tranzicijsku pravdu, koji će biti prikazan u Osnovnoj školi u Ahmićima te isti dan, u večernjim satima, u Sarajevu.

- OGLAS -

Ponovno je upozoreno da tijela 29 žrtava iz Ahmića još nisu pronađena te da nisu sankcionirani svi odgovorni za taj zločin.

– Ponovo tražimo od relevantnih institucija da se adekvatno sankcioniraju odgovorni i da budu pronađene sve žrtve. Također, nije nam namjera da bilo koga provociramo nego da katarzom gradimo što bolji suživot u Vitezu – poručio je Akeljić.

Program obilježavanja 26. godišnjice zločina u Ahmićima počet će 12. travnja, a bit će nastavljen do 18. travnja.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA