1 C
Sarajevo
19.04.2024

Rezime sinoćnjih NBA utakmica

U prvoj utakmici večeri Denver Nuggets je igrao protiv divizijskog rivala Minnesota Timberwolvesa. Gledatelji su imali priliku gledati sukob dva ponajbolja centra današnjice Nikole Jokića i Karl-Anthony Townsa. U uzbudljivom meču, nakon produžetka novu pobjedu su upisali Nuggetsi rezultatom 100:98. U prvom poluvremenu je ipak bila bolja Minnesota predvođena Townsom i Okogiem koji je donio dodatnu energiju s klupe. S druge strane samo su Murray i Jokić bili raspoloženi. U drugom poluvremenu Denver prelazi u vodstvo, proradili su Harris, Millsap i Barton te pomogli Jokiću da odvedu Denver do sedme pobjede u sezoni. Jokić je drugu utakmicu pogodio za pobjedu svoje ekipe. U pobjedničkoj ekipi je upravo srpski centar bio najbolji pojedinac sa 20 poena, 6 skokova i 7 asistencija. U poraženom timu se ponovno najviše istakao Towns sa 25 poena, 16 skokova i 6 asistencija.

Video: 

U utakmici između Orlanda i Indiane gledali smo utakmicu veoma sličnu prethodnoj. Orlando je bio bolji u prvom poluvremenu, ali Indiana nije dopuštala da se Magic odmakne na veću razliku. Krajem treće četvrtine Pacersi preuzimaju vodstvo koje nisu ispustili do kraja utakmice. Indianu su predvodili Sabonis i Brogdon, Litvanac je bio najbolji pojedinac susreta ubacivši 21 poen, 16 skokova i 7 asistencija. Na drugoj strani Orlando je vodio europski dvojac Vučević-Fournier, posebno je impresivan bio francuz koji je za tri poena šutirao 6/8.

Najbolju utakmicu sinoć odigrali su Atlanta Hawksi i Portland Trail Blazersi. Nakon žestoke borbe i jednog produžetka Blazersi našeg Jusufa Nurkića odnijeli su pobjedu rezultatom 124:113. Blazersi su imali prednost u većem dijelu meča, ali se mladi igrači Atlante nisu predavali. Portland koji je prošle sezone igrao finale Zapadne konferencije i dalje teško pronalazi formu te im je za ovu pobjedu trebala još jedna fenomenalna partija Lillarda koji je sinoć brojao do 30 poena. Važan doprinos pobjedi su dali i ostali igrači jer je Portland imao još tri igrača sa preko 20 poena (Whiteside, McCollum i Simons). Za Atlantu je ponovno briljirao Trae Young zabivši 35 poena uz 8 skokova i 10 asistencija, Atlanti nije bio dovoljan ni fenomenalni Jabari Parker koji je završio noć sa 27 poena.

- OGLAS -
Video: 

U najiščekivanijem nedjeljnom duelu susreli su se prvaci Toronto Raptorsi i Los Angeles Lakersi. Toronto je još jednom pokazao da unatoč činjenici da su izgubili najboljeg prošlosezonskog igrača i dalje znaju igrati odličnu košarku. Sinoć su to demonstrirali nad Lakersima koji su ove sezone jedna od najboljih ekipa lige, rezultat je glasio 113:104. Lakersi su vodili većim dijelom utakmice, ali u zadnjoj četvrtini Raptorsi pojačavaju odbranu i uspijevaju da preokrenu rezultat. Najbolji u pobjedničkom timu je bio Pascal Siakam (24 poena, 11 skokova i 3 blokade) koji je preuzeo ulogu vođe kanadske ekipe. Među Lakersima je najbolji pojedinac bio Anthony Davis sa 27 poena, ali je izostala pomoć Lebrona Jamesa unatoč novom triple-doublu (13 poena, 13 skokova i 15 asistencija), njegovom četvrtom u zadnjih pet utakmica.

Rezultati sa ostalih utakmica:

Charlotte Hornets – Philadelphia 76ers 106:114 (Embiid 18 poena i 9 skokova)

Milwaukee Bucks – Oklahoma City Thunder 121:119 (Antetokounmpo 35 poena i 16 skokova)

Cleveland Cavaliers – New York Knicks 108:87 (Sexton 31 poen)

Brooklyn Nets – Phoenix Suns 112:138 (Rubio 22 poena i 12 asistencija)

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA