1 C
Sarajevo
19.04.2024

Kad se udruže Levi’s i Google: Dobijete pametnu teksas jaknu

Teksas jakna koja može da se javlja na pozive, da pravi selfije ili da vam kaže kuda da krenete ako ste se izgubili u gradu – zvuči kao stvar iz SF filma, ali je zapravo dostupna i to po cijeni koja nije nedostižna. 

Budućnost je već stigla. Naime, Levi’s je ponovno udružio snage s Googleom i njegovom platformom Jacquard i predstavio novu verziju svoje pametne teksas jakne koja će sigurno oduševiti sve ljubitelje mode i tehnologije. Riječ je o poboljšanoj verziji “pametne jakne” koju je ovaj dvojac predstavio 2017. godine, koja vam omogućava korištenje mobilnog telefona, a da ga ne morate vaditi iz džepa.

  

Pomoću malog umetka u lijevom rukavu jakne možete odgovarati na pozive, kontrolisati muziku koju slušate ili dobiti uputstva tome gdje se nalazite, kuda treba da idete i koliko će vam vremena za to trebati. Jakna vam može poslužiti i kao upravljač za kameru dok snimate selfi, a ako vam se dešava da gubite mobilni, dobićete obavještenje gdje ste ga ostavili. Sve je to moguće zahvaljujući elektronskoj pločici Jacquard Tag, koja se ubaci u lijevi rukav jakne i spojimo sa telefonom. Pločica je osjetljiva na dodir, a naredbe prima i glasom, prenosi jurnal.hr.

- OGLAS -

Ono najvažnije – toliko je mala da je jedva vidljiva pa ne kvari dizajn jakne koja zadržava svoj prepoznatljivi izgled. Jaknu možete bez problema oprati, samo izvadite Jacquard Tag i spremna je za pranje. Google planira da dodaje i nove mogućnosti pa će jakna biti još ‘pametnija’.

Klasična Levi’sova teksas jakna s ovim pametnim dodatkom koštaće vas 198 dolara.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA