5.5 C
Sarajevo
24.04.2024

FK Velež: Utakmica u Goraždu bi morala biti ponovljena, a arbitri doživotno suspendirani

Nakon što je Takmičarska komisija za sudije i suđenje Prve lige FBiH jučer održala vanrednu sjednicu povodom žalbe FK Velež zbog suđenja na utakmici protiv Goražda, zaključeno je da utakmica neće biti ponovljena te da greške arbitra na meču nisu utjecale na rezultat, oglasilo se rukovodstvo kluba iz Mostara.

Saopćenje FK Velež prenosimo u cijelosti:

„Dužni smo se oglasiti povodom odluke Takmičarske komisije za sudije i suđenje Prve lige FBiH. Iako je većina medija prenijela informaciju kako se utakmica između FK Goražde i FK Velež neće ponavljati, mi nismo dobili zvaničnu odluku niti bilo kakav dopis od spomenute komisije.

- OGLAS -

Ovo je još samo jedan dokaz o neozbiljnosti rada tijela koje bi trebalo dijeliti pravdu na zelenim terenima. Moramo iskazati sumnju u njihove namjere i uputiti im javno pitanje za čije interese rade. Da li svoje odluke donose danima prije u kafanama na kojima „završavaju poslove“?

S potpunim pravom se uvukla sumnja u navijače i sve one kojima je Velež najvažnija stvar u životu. Ako imate časti i dostojanstva, udostojite se poslati nam zvaničnu odluku. Znamo njen ishod jer, da imate digniteta i morala, utakmica u Goraždu bi morala biti ponovljena, a djelioci pravde udaljeni doživotno iz arbitraže.

Prevarili ste se ako mislite da ste nas pokolebali, mi sigurno odustati nećemo“ – piše na zvaničnoj stranici FK Velež.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA