5.5 C
Sarajevo
24.04.2024

Evropa slavi pobjedu nad fašizmom, Kolinda odaje počast ustašama

Dok se u svim zemljama Europe 9. svibanj obilježava kao dan pobjede nad fašizmom i nacizmom, već godinama predstavnici hrvatskih vlasti, Predsjednica, Sabor i Vlada ne organiziraju službene proslave koje bi na prikladan način obilježile tekovine antifašističke borbe i suprotstavljanje svim oblicima ksenofobije, rasizma, antisemitizma i netolerancije, a koje predstavljaju temelj suvremene Hrvatske.

Štoviše, upravo uoči proslave Dana Europe i Dana pobjede kada bismo se trebali sjetiti žrtava fašizma, predsjednica Grabar – Kitarović je 8. maja 2019., na dan oslobođenja glavnog grada Hrvatske od fašističke okupacije, posjetila spomen obilježje poginulim pripadnicima ustaške, fašističke vojske i odala im počast.

Kolinda Grabar-Kitarović u svom službenom posjetu odaje počast pripadnicima vojske čije je grobište obilježeno grbom koji nije u skladu s onim što o istom propisuju Ustav i  Zakon o grbu, zastavi i himni Republike Hrvatske te zastavi i lenti predsjednika Republike Hrvatske, grbom koji se dominantno koristio u vrijeme Nezavisne države hrvatske, ustaške i kvislinške tvorevine čiji je cilj i posljedica bio počinjenje masovnih zločina i gušenje ljudskih prava i sloboda.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA