8.8 C
Sarajevo
19.03.2024

Donacija EU za poboljšanje mobilnosti i zaštite policijskih službenika u USK-u

Koordinator za zapadni Balkan i šef misije IOM-a u Bosni i Hercegovini Peter Van der Auweraert uručio je Ministarstvu unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona (USK) ključeve tri nova policijska kombija u vrijednosti od preko 160.000 KM, u sklopu projekta koji finansira Evropska unija “EU podrška upravljanju migracijama i granicom u BiH”. 

Ta donacija će znatno ojačati rad policijskih službenika u USK-u i omogućiti im brže djelovanje i mobilniji rad na terenu.

– Opremanje i jačanje naše policije jedan je od prioriteta koji smo sebi postavili. Pripadnici MUP-a Unsko-sanskog kantona, i u uvjetima usloženim migrantskom situacijom, svaki dan iznova dokazuju profesionalnost i izvanredne rezultate. Od velikog značaja je i pomoć EU u donacijama opreme i vozila za potrebe Jedinice za specijalnu podršku i raduje me da misija IOM-a podupire konkretnim projektima aktivnosti Vlade Kantona usmjerene ka jačanju MUP-a USK – kazao je kantonalni premijer Mustafa Ružnić.

- OGLAS -

Projekat “EU podrška upravljanju migracijama i granicom u BiH” finansira Evropska unija u vrijednosti od 14,8 miliona eura, a implementira IOM u partnerstvu s UNHCR-om, UNICEF-om, UNFPA-om i Danskim vijećem za izbjeglice (DRC-om), saopćeno je iz IOM-a.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA