5.5 C
Sarajevo
19.03.2024

Lukašenko u parlamentu: Bjelorusija uvijek bila na strani Srbije (VIDEO)

“Bjelorusija je uvijek na strani Srbije po pitanju teritorijalnog integriteta Srbije”, rekao je predsjednik Bjelorusije Aleksandar Lukašenko,u govoru pred poslanicima u Narodnoj skupštini, u sklopu dvodnevne posjete Srbiji.

On je rekao da njegova posjeta Beogradu ima poseban značaj za njega, jer je prije tačno 25 godina pojsetio “drugačiji Beograd, kako bih izrazio podršku Bjelorusije bratskom srpskom narodu”, tokom “neljudske agresije NATO-a“ 1999. godine, kada je “poginulo na hiljade nevinih ljudi”.

“Tada smo bili pored vas i podržavali vas na razne načine.”, rekao je Lukašenko.

- OGLAS -

On je poželio narodnim poslanicima da uspješno polože “važan ispit pred narodom” na predstojećim parlamentarnim izborima koji će biti održani u Srbiji na proljeće 2020. godine.

“Nemojte da se borite jedni protiv drugih u Srbiji. Srbija je jedini oslonac nakon raspada Jugoslavije. Mi smo zavidjeli vašem razvoju, ekonomiji i redu koji ste imali u društvu”, rekao je Lukašenko i pozvao predstavnike političkih stranaka u Srbiji da “budu jedno”.

“I Srbija i Bjelorusija imaju dosta protivnika ono nas, zato treba da se ujedinimo i sačuvamo zemlju i narod. Želim vam da dostojanstveno održite izbore”, rekao je Lukašenko.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA