17.7 C
Sarajevo
29.03.2024

Plakalo: Napraviti kompromis koji će dovesti do konstituiranja Vijeća ministara

Generalni sekretar Evropskog pokreta u BiH Haris Plakalo izjavio je danas za Fenu da očekuje da će formiranje vlasti još potrajati, ali se nada da će politički lideri u BiH imati dovoljno razumijevanja za sve ono što se tiče evropskih integracija.

“Već sada kaskamo za susjednim državama koje su uveliko na tom putu i nadam se da će prevladati ozbiljnost kada je u pitanju formiranje izvršne vlasti u BiH, odnosno Vijeća ministara BiH, ali i parlamentarnih komisija pri Parlamentarnoj skupštini BiH” – smatra on.

Navodi kako je upravo zbog neformiranja tih komisija i stalnih radnih tijela BiH izgubila pravo na delegaciju pri Parlamentarnoj skupštini Vijeća Evrope za ovu godinu.

- OGLAS -

To je još jedan hendikep koji pokazuje trenutni zastoj svih procesa na evropskom putu, ali se Plakalo nada da će pregovori stranačkih lidera koji su se vodili prošle sedmice imati pozitivne rezultate, te da ćemo imati formirano novo Vijeće ministara.

“Znamo da postoje određena uslovljavanja, ali to se mora prevazići zbog građana BiH. Mora se napraviti kompromis koji će dovesti do konstituiranja Vijeća ministara i nastavka procesa evropskih integracija” – rekao je generalni sekretar Evropskog pokreta Haris Plakalo.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA