17.7 C
Sarajevo
29.03.2024

Naučite praviti videoigre i interaktivne sadržaje uz Unity – i to potpuno besplatno

S obzirom na globalnu pandemiju koronavirusa, Unity dijeli tri mjeseca pristupa Unity Learn Premiumu, masivnoj bazi visoko kvalitetnih tutorijala i tečajeva koji će korisnike programa naučiti svemu od kodiranja do dizajniranja igara i gejming vizuala.

Ako ste oduvijek sanjarili o razvoju vlastite igre te, kao većina nas, odjednom imate puno vremena na raspolaganju, ovo je dosta dobra prilika da ubacite u petu brzinu i krenete na posao.

Unity je vrlo popularni engine za izradu igara – vrlo raširenim kod manjih developera koji rade 2D i 3D igre. Riječ je o pokretaču iza Hollow Knighta, Escape From Tarkova, Cupheada, Ori and The Blind Forest i mnogih drugih gejming hitova. Problem je, doduše, što se radi o vrlo opsežnom softveru kojeg nije baš lako naučiti u kratkom roku.

- OGLAS -

Tu pomaže Unity Learn – web stranica koju pokreće Unity Technologies. Na njoj se nalaze stotine profesionalno odrađenih video tutorijala koji ulaze u svaki aspekt razvoja naslova. Većina tamošnjih lekcija skriveno je iza premijske pretplate, no s obzirom na situaciju, Unity Technologijes cijelu stvar iduća tri mjeseca nudi besplatno.

Ponuda traje do 20. juna, a sve što trebate napraviti je registrirati profil kako biste započeli rad na svojoj igri.

Želite početi? Birajte ove lekcije

Ako odlučite učiti Unity, najbolji početak priče bio bi Getting Started With Unity, tečaj nakon kojeg možete krenuti u 2D i 3D, kao i Beginner Scripting. Učenje C#-a možda je težak zadatak, no programiranje u Unityju je dosta zabavno i iskreno – bez znanja programiranja nećete doći predaleko, bar po pitanju stvari koje možete napraviti s Unityjem.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA