Magazin
BHRT i AMUS pokreću projekat “Zemljo moja“ Projekat je dobio naziv “Zemljo moja“ po originalnoj pjesmi autora Kemala Montena u izvođenju “Ambsadora“.
# Agencija

Muzička produkcija Bosanskohercegovačke radiotelevizije (BHRT) i Asocijacija kompozitora-muzičkih stvaralaca (AMUS) zajednički pokreću projekat “Zemljo moja“, u kojem će učestvovati muzičari i poznate ličnosti iz javnog života iz čitave BiH, prenosi Anadolu Agency (AA).

Projekat je dobio naziv “Zemljo moja“ po originalnoj pjesmi autora Kemala Montena u izvođenju “Ambsadora“.

Video: 

“Svojim angažmanom će širiti pozitivne vibracije, koje su nam potrebne pogotovo u situaciji u kojoj se svi nalazimo. U vremenu kada je muzika osnovni oslonac pozitivnom životnom stavu, važno je stvarati više nego ikad. Projekat će proizvesti ljekovitu energiju muzike Bosne i Hercegovine, koja treba da stigne što dalje i usreći što više one koji je slušaju“, istakli su iz BHRT-a.

Stoga su Muzička produkcija BHRT i AMUS odlučili da pozovu sve autore, muzičke stvaraoce porijeklom iz BiH da se pridruže projektu i zajedno dalje šire pozitivnu energiju.

Pojašnjeno je da se može učestvovati na sljedeći način: otpjevati ili odsvirati, dionicu ili čitavu pjesmu “Zemljo moja“ prema originalnoj verziji (https://youtu.be/-BQaHAjq-Pw), zabilježiti video materijal mobitelom i poslati na [email protected]

“Muzička produkcija BHRT-a će nakon toga napraviti remake navedene pjesme te nakon finalne audio-video postprodukcije, dostaviti na slobodno korištenje medijima i svima koji to žele“, naglasili su iz BHRT-a.

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.