15 C
Sarajevo
26.04.2024

Turska za manje od mjesec dana u matične zemlje vratila 71 stranog teroristu

Ministarstvo unutrašnjih poslova Truske je u posljednjih nešto manje od mjesec vratilo nazad u matične zemlje vratilo majmanje 71 stranog teroristu, javlja Anadolu Agency (AA).

Prema informacijama koje je prikupio novinar AA, tursko ministarstvo je u periodu od 11. novembra do 9. decembra u matične zemlje varilo najmanje 71 stranog teroristu, među kojima se nalazi 18 Nijemaca, 11 Francuza, po dva Belgijanca i Holanđanina, te po jednog državljanina Danske, Austrije, Velike Britanije, SAD-a, Irske, kao i državljana drugih zemalja.

Saznaje se također, kako se privode kraju radovi na utvrđivanju državljanstva svih uhvaćenih stranih ratnika, te kako su uspostavljeni kontakti s njihovim matičnim zemljama.

- OGLAS -

Turska je u periodu od 2016. do 2019. godine neutralizirala ukupno 1.058 terorista ISIS-a u antiterorističkim akcijama unutar zemlje.

U posljednje dvije godine snage sigurnosti također su spriječile najmanje pet terorističkih napada terorista ISIS-a.

Ministar unutrašnjih poslova Turske Suleyman Soylu ranije je izjavio kako će Turska sve uhvaćene pripadnike ISIS-a vratiti u njihove matične zemlje, poručiši kako Turska nije “ničiji hotel za ISIS-ovce”.

 
- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA