7.7 C
Sarajevo
19.04.2024

Kardinal pomaže transseksualnim prostitutkama

Kardinal poznat kao “Papin Robin Hud” obezbijedio je novac za hranu za grupu transeksualnih prostitutki koje su ostale bez posla.

“Mi slijedimo jevanđelje, ovo bi i Isus uradio”, rekao je Krajevski, jedan od najmlađih kardinala na svijetu, zadužen za vatikanske dobrotvorne organizacije.

Kada su zbog mjera izolacije zbog korone ostali bez posla, grupa transeksualnih prostitutki obratila se lokalnom katoličkom svešteniku za pomoć u kupovini hrane, piše Rojters.

- OGLAS -

Pošto su resursi njegove župe već bili potrošeni, sveštenik se obratio kardinalu Krajevskom, poznatom kao “Papin Robin Hud”, koji vodi vatikanske dobrotvorne organizacije, a on je obezbiedio traženi novac.

“Ne razumijem zašto je to privuklo toliko pažnje. Ovo je uobičajen posao za Crkvu, to je normalno”, rekao je kardinal Konrad Krajevski Rojtersu.

Krajevski, čija je formalna titula “papski almoner”, odnosno distributer milostinje, rekao je da transeksualci najvjerovatnije nemaju dokumenta, što im otežava traženje pomoći od italijanske državne službe za zaštitu.

“Stvarno su u nevolji, a pasoše su im najvjerovatnije oduzeli mafijaški svodnici koji ih kontrolišu. Mi slijedimo jevađelje, ovo bi i Isus uradio”, rekao je Krajevski, jedan od najmlađih kardinala na svijetu.

Otkako ga je papa Franjo postavio u vatikansku dobrotvornu organizaciju 2013. godine, Krajevski je postao poznat po tome što u jednostavoj redovničkoj odjeći raznosi hranu gradskim beskućnicima u bijelom kombiju.

Otvorio je i skloništa u blizini Vatikana gdje beskućnici mogu da se okupaju, ošišaju, obriju i dobijaju medicinsku njegu.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA