Magazin
Tek sada isplivala informacija
Dragan Bjelogrlić progovorio o nesreći koju je skrivio njegov sin: "Ne dirajte mi porodicu"
#

Čuveni srpski glumac i režiser Dragan Bjelogrlić održao je press konferenciju na kojoj je po prvi puta progovorio osaobraćajnoj nesreći koju je skrivio njegov sin Aleksej.

Iako se nesreća dogodila prije više od godinu dana vijest o nesreći tek je sada isplivala u medije. Tada 18-godišnji Aleksej upravljao je automobilom bez dozvole te naletio na motociklista i pri tome ga teško povrijedio. Prema pisanju srpskih medija Bjelogrlićev sin navodno je povrijeđenom muškarcu (39) platio 150.000 dinara  kako bi izbjegao zatvorsku kaznu.

Informacijama koje kolaju srpskim medijima sada je odlučio stati na kraj Bjelogrlić koji smatra da mu se na ovaj način neko sveti. Bjelogrlić smatra kako su tekstovi objavljeni 14 mjeseci nakon nezgode i to ponajviše zbog toga što je u nekoliko navrata, u susret druge sezone serije 'Senke nad Balkanom', bez dlake na jeziku progovorio o stanju u društvu.

"Ove otrove ubuduće upućujte meni, ja sam tu imenom i prezimenom, ne dirajte porodicu, djecu, ne samo meni, nikome, nijednoj javnoj osobi, političaru s bilo koje strane", rekao je Bjelogrlić koji je na konferenciju stigao u društvu advokata Gorana Draganića.

"Svjestan sam da nisam ni prvi ni posljednji, ali na ogromnu žalost onih koji su ustanovili metode zastrašivanja i ušutkivanja slobodnomislećih ljudi, ko god da su oni, ja sam došao da im kažem da se nisam uplašio", dodao je.

Demantovao je i informacije o tome da je Aleksej pobjegao s mjesta nesreće.

"Pozvao je Hitnu pomoć, bio uz povrijeđenog i predložio da s njim ode u Urgentni centar što je ovaj odbio. Tada je došao kući, rekao mi je što je bilo, otišli smo zajedno prvo u Urgentni centar, a potom u policijsku stanicu Vračar, gdje se prijavio", otkrio je Bjelogrlić za srpske medije.

Istaknuo je i kako su do njega stigle informacije da se sprema tekst o njegovoj kćerki, a revoltiran cijelom situacijom poslužio se i citatom iz jedne svoje serije: „Vi koji ovo radite mislite da je Srbija samo vaša. Zajebali ste se, malo je i moja“.

Bjelogrlićev advokat pojasnio je i kako je na Alekseja, koji je u trenutku nesreće imao 18 godina, primijenjen princip oportuniteta te da je naredba tužioca bila da se uplati iznos od 150.000 dinara te da nije riječ o nagodbi porodice Bjelogrlić s povrijeđenim čovjekom. Glumac je istaknuo kako je najvažnije da cijela Srbija čuje što se zaista dogodilo, a hoće li podići tužbe protiv srpskih medija tek će odlučiti.

Večernji.hr

 

 

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.