Magazin
Druga samostalna izložba Tamare Vučinić Tamaru kao slikarku amaterku krasi poseban senzibilitet i nesvakidašnji umjetnički izraz

U petak, 25. septembra 2020. godine, sa početkom u 18 sati u galeriji Kulturno-sportskog centra Vogošća će biti otvorena Druga samostalna izložba Tamare Vučinić.

 
Tamara Vučinić je amaterska slikarka rođena u Sarajevu, koja za sebe kaže da slikarske tehnike ne poznaje baš najbolje, no da ima ono važnije, a to su strast i ljubav.
 
 
  / 
 
„Umjetnost sama po sebi je dar, ljepota i ljubav. Da li je potrebno biti akademac da bi sebe zvao umjetnikom? Naravno da ne. Svi posjedujemo određene talente i načine kako iskazujemo sebe. Ovo je moj način”, kaže Tamara Vučinić.

Tamaru kao slikarku amaterku krasi poseban senzibilitet i nesvakidašnji umjetnički izraz. Prva samostalna izložba Tamare Vučinić je upamćena po tome da je to bio prvi kulturni događaj u Sarajevu nakon perioda proglašenja prirodne nesreće i zabrane održavanja javnih događaja. Zbog velikog interesa javnosti izložba je, umjesto planirana tri dana, trajala više od dvije sedmice.

Izložba će biti otvorena od 25. do 27. septembra u Kulturno-sportskom centru Vogošća.

 
 
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.