Magazin
Dževad Karahasan promovirao "Izabrana djela" u Vijećnici
# Avaz

Istaknuti bh. književnik Dževad Karahasan večeras je u prostorijama Kluba knjige u Sarajevu, zajedno sa članovima uredništva izdavačke kuće "Connectum", promovirao novoobjavljeno izdanje knjige “Izabrana djela Dževada Karahasana“ u Vijećnici.

U izbor ovog izdanja uvršten je najrelevantniji dio autorovog pripovjedačkog i esejističkog opusa, počevši od ranih etapa njegovog književnog i umjetničkog sazrijevanja prema esejistici i romanesknim ostvarenjima kojima je stekao status savremenog klasika.

Ovo djelo čine naslovi kao što su zbirka pripovjedaka "Kraljevske legende", "Kuća za umorne" i "Izvještaji iz tamnog vilajeta", romani "Istočni divan", "Sara i Serafina", "Šahrijarov prsten", "Noćno vijeće", "Što pepeo priča", eseji "Dnevnik selidbe", "O jeziku i strahu/Knjiga vrtova".

Kompletom od deset naslova ljubiteljima Karahasnove književnosti i čitateljskoj publici ponuđena je zaokružena cjelina književnog stvaralaštva ovog renomiranog autora.

- Svaki ulazak u Vijećnicu za mene je svojevrsna emotivna arheologija. Ona ima posebno mjesto u mom životu. Književnost je razgovor, a ne monolog, a pisac je kradljivac ljudi, duboko slušam svoje sagovornike i gradim likove - istakao je Karahasan.

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.