Magazin
Festival za djecu 'Lut fest' odgođen za septembar Na ovogodišnjem festivalu sudjelovat će 15 pozorišta iz devet država. U takmičarskom i pratećem programu bit će organizirano 35 programa.
# Fena

Odbor 'Lut festa' odlučio je, na telefonskoj sjednici, da 21. Međunarodni festival profesionalnih lutkarskih pozorišta za djecu 'Lut fest' koji se održava u Istočnom Sarajevu bude odgođen zbog situacije s koronavirusom i u skladu s mjerama o obustavljanju javnih skupova koje su donijeli nadležni organi Republike Srpske radi suzbijanja daljnjeg širenja zaraze.

Kako producentica Festivala Aleksandra Mitrić - Štifanić navodi u saopćenju za javnost, umjesto u ranije planiranom terminu (od 11. do 15. маја) оvogodišnji 'Lut fest' bit će održan od 21. do 25. septembra ove godine, pod motom 'Lutkarstvo za 21. vijek'.

Moto festivala veliča lutkarstvo, značaj lutkarske umjetnosti i doprinos festivala njenom očuvanju, razvoju i promociji.

Festival je za 21 godinu djelovanja, kroz lutkarska ostvarenja, učio mlade da njeguju ljubav, poštuju različitosti i u svojim srcima gaje čistotu duše i prave vrijednosti.

Na ovogodišnjem festivalu sudjelovat će 15 pozorišta iz devet država. U takmičarskom i pratećem programu bit će organizirano 35 programa.

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.