Magazin
Filmski festival u Veneciji bez publike Filmski festival u Veneciji, koji uobičajeno okuplja veliki broj glumaca, posjetilaca i novinara, ove godine bit će održan u nešto izmijenjenom obliku zbog pandemije koronavirusa.
# Fena

Filmski festival u Veneciji, koji uobičajeno okuplja veliki broj glumaca, posjetilaca i novinara, ove godine bit će održan u nešto izmijenjenom obliku zbog pandemije koronavirusa.

Ovogodišnjem festivalu prisustvovat će mali broj novinara i glumaca, uglavnom iz Evrope, dok publike neće biti, prenosi Al Jazeera.

Italija je jedna od država najteže pogođenih pandemijom - po broju smrtnih slučajeva od posljedica COVID-19 ova država nalazi se na drugom mjestu u Evropi, iza Velike Britanije.

Uz postepenu normalizaciju života u zemlji, ovogodišnji festival u Veneciji, koji će biti održan od 2. do 12. septembra, predstavlja pokazatelj da se svijet filma također polako vraća u prethodno stanje, nakon pauze tokom mjera karantina.

U Italiji je od početka pandemije koronavirusom zaraženo blizu 267.000 ljudi, dok je od posljedica COVID-19 život izgubilo više od 35.000 pacijenata.

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.