1.6 C
Sarajevo
20.04.2024

Vanredna sjednica Sabora, izabrani novi ministri i potpredsjednici Vlade

Na vanrednoj sjednici Hrvatskog sabora većinom glasova zastupnici su izglasali povjerenje novim ministrima i potpredsjednicima Vlade koje je premijer Andrej Plenković predložio u opsežnoj rekonstrukciji.

Tako su povjerenje dobili Davor Božinović za mjesto potpredsjednika Vlade za vanjske i evropske poslove i ljudska prava, Zdravko Marić za funkciju potpredsjednika Vlade, Gordan Grlić Radman za dužnost ministra vanjskih i evropskih poslova, Ivan Malenica za dužnost ministra uprave, Marija Vučković za ministricu poljoprivrede, Marko Pavić za ministra regionalnog razvoja i fondova EU-a.

Na početku plenarne sjednice Hrvatskog sabora Božo Petrov (MOST) zatražio je pauzu.

- OGLAS -

– Jasno je da je Vlada zadnje dvije godine bila paravan za nečasne radnje nekih ljudi. Njihove afere bilo je nemoguće popratiti. Treba se pokazati barem zrno pristojnosti i ne sudjelovati u ovome. Mi ćemo vam prepustiti svjetla pozornice, ali neka bude zauvijek zapamćeno ko je sudjelovao u srozavanju Sabora – rekao je Petrov i zatražio ostavku premijera Andreja Plenkovića. Pauzu je zatražio i predsjenik SDP-a Davor Božinović.- Premijer štiti korupciju, kako i ne bi, kad je i sam bio umiješan u aferu BORG. Svima u Hrvatskoj jasno je zašto su ministri morali otići – zbog korupcije. Za interes građana bilo bi najkorektnije da se raspišu novi izbori – rekao e predsjednik SDP-a.

Podsjetimo, rekonstrukcija je uslijedila u zadnjoj trećini mandata ove Vlade, nakon niza korupcijskih afera više ministara.

Inače, glasanju o povjerenju ministrima nije prethodila rasprava na plenarnoj sjednici, već je premijer nove kandidate predstavljao na matičnim saborskim odborima.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA