7.7 C
Sarajevo
19.04.2024

Veznjak Juventusa Emre Can: Problem su previsoke plate nogometaša

Nogometaš Juventusa Emre Can je izjavio da mnogi mladi nogometaši danas, kako je kazao, troše svoje talente, dodajući da su za sve krive visoke plate, prenosi Anadolu Agency (AA).

Istakao je da mnogi mladi igrači svoje ogromno bogatstvo javno pokazuju i na društvenim mrežama, iako nemaju za mnogo toga pokazati na nogometnom terenu.

“Zaista je sramota vidjeti kako neki momci troše svoj talenat i znanje. Ne mogu to nikako shvatiti. Imaju ogromnu šansu da gade karijeru pored velikih profesionalac, ali često imaju i pogrešne životne stavove“, kazao je Can novinarima.

- OGLAS -

Dodao je da se i neki njegovi saigrači ponašaju upravo na takav način.

“U Juventusu ponekad razgovaram s tim igračima. Pokušavam ih ubijediti da shvate značaj svoga ponašanja. Ali neki to izgleda još nisu shvatili“, rekao je Can, dodajući da donekle problem leži i u previsokim platama nogometaša.

“Problem je i u visokim platama. U njihovoj dobi neki se izbezume kada vide sav taj silni novac“, kazao je veznjak Juventusa koji je krajem 2017. stigao u Italiju iz Liverpoola za godišnju platu od četiri miliona eura.

 
- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA