Magazin
Izložba fotografija 'MESS through the lens' Nikole Blagojevića u Zvonu (VIDEO) Izložba fotografija pod nazivom "MESS through the lens" autora Nikole Blagojevića bit će otvorena večeras u sarajevskom Udruženju za afirmaciju kulture i umjetnosti "Zvono".
#

Izložba fotografija pod nazivom "MESS through the lens" autora Nikole Blagojevića bit će otvorena večeras u sarajevskom Udruženju za afirmaciju kulture i umjetnosti "Zvono".

Posljednjih šest godina Nikola Blagojević angažovan je kao jedan od dva oficijelna fotografa Internacionalnog teatarskog festivala MESS i ta postavka presjek je njegovog angažmana u službi dokumentovanja teatarskih predstava izvedenih na jednom od najznačajnijih istočnoevropskih pozorišnih festivala.

Blagojević je kazao da posjetitelji do 10. februara u Galeriji Zvono mogu pogledati 27 fotografija sa 27 predstava koje su nastale u prethodnih šest godina u toku festivala MESS.

Govoreći o značaju teatarske fotografije, Blagojević je istakao da ona služi i kao dokument, jer mnoga pozorišta nemaju praksu da snimaju predstave koje se igraju te da fotografija ostane kao jedino svjedočanstvo da se predstava ikada i desila.

Naglasio je da ga je u teatarskoj fotografiji najviše privuklo, osim profesionalnih glumaca kao modela, i idealno svjetlo, boje i pokreti.

- Moj zadatak je da budem strpljiv, da čekam pravi moment i da ga zabilježim - zaključio je Blagojević.

Video: 
Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.