8.8 C
Sarajevo
24.04.2024

Reformisti naspuštaju Milana Bandića

Stranka zagrebačkog gradonačelnika Bandić Milan 365 – Stranka rada i solidarnosti na parlamentarnim izborima 2016. godine osvojila je samo dva saborska mandat, no u protekle dvije godine prelascima iz drugih stranaka saborski klub Milana Bandića narastao je na čak 13 zastupnika i najjači je koalicijski partner vladajućeg HDZ-a.

“Ovog trenutka mi smatramo da taj broj prebjega, koji u suštini predstavljaju potpunu promjenu političke pozicije u odnosu na volju birača, kompromitira nas. Ti ljudi nisu izabrani na poziciji s koje mogu procijeniti, podržati ili ne projekte vladajuće većine kao što mi možemo”, kazao je Čačić za N1.

Čačić je dodao da Reformisti neće ulaziti u postojeće klubove te da ne vide “ozbiljnu alternativu ovoj Vladi”.

- OGLAS -

Ranije u ponedjeljak predsjednik HSS-a Krešo Beljak dao iskaz policiji o mogućoj političkoj korupciji zbog prelaska HSS-ovog zastupnika Mladena Mađera u Bandićev saborski klub, a u izjavi novinarima nije otkrio detalje o tome koga je sve naveo u prijavi Uskoku i otkud mu saznanja o navodnoj kupovini zastupnika.

Uskok je prošle sedmice potvrdio da provodi izvide o Mađerovu “transferu” na koje je ukazao upravo Beljak koji je u ponedjeljak novinarima rekao da je za Mađera čvrsto vjerovao da ga ne mogu kupiti.

“Nije bilo osnove da ga prijavim. Kada je otišao, otišao je naglo i sve sumnje koje su bile prije su se utvrdile”, rekao je Beljak, prenosi Hina.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA