2 C
Sarajevo
26.04.2024

Stanković: Juventus ne može do ‘triplete’ iako godinama ulaže mnogo novca

Trener Crvene zvezde i nekadašnja zvijezda Intera, Dejan Stanković, smatra da Juventus neće moći do ‘triplete’, odnosno da osvoji tri najveća turnira koja može u jednoj sezoni.

Stanković je sa Interom 2010. godine osvojio Ligu prvaka, Seriju A i Coppa Italiju, što nijednom klubu nije pošlo za rukom.

“Mi smo ispisali historiju. Kroz vrijeme shvatamo šta smo uradili i to je zaista nevjerovatno. Naprimjer, Juventus ne može to da uradi iako mnogo novca ulaže”, rekao je Stanković koji se dodatno prisjetio sjajnog sastava Intera.

- OGLAS -

“Ere počinju i završavaju se. Mogu samo da se zahvalim Massimu Morattiju i njegovoj porodici za ono što nam je dala. Mourinhova druga godina je bila tako važna, izbor igrača, sistem i karakter koji smo imali u tom timu. Htjeli smo da osvojimo sve jer Inter nije mogao da bira ciljeve”.

“Dobili smo Chelsea i u posljednja dva mjeseca smo imali 13 ili 14 igrača koji su mogli da igraju. Jedina stvar na umu nam je bila da stignemo do tog 22. maja i da napravimo historiju. Raspadali smo se u posljednjih 45 dana, ali Mourinho je izvukao nešto više od nas”, istakao je Stanković za Sky Sports.

(SCS)

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA