15 C
Sarajevo
25.04.2024

Izbjegao prijem u Predsjedništvu i otišao na dernek u Beograd: Dodik večeras slavi Dan RS-a

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin izjavio je večeras da je Srbija uz RS ne samo kada se slavi, već i kada je teško, ali i kada se radi i treba obezbijediti nešto dobro za građane RS.

Vulin, koji prisustvuje prijemu u Starom dvoru u Beogradu koji organizuje Predstavništvo Srpske u Srbiji povodom Dana Republike i 27 godina od proglašenja prvog Ustava RS-a, rekao je novinarima da se osjeća kao kod kuće kad god ide u Republiku Srpsku.

On je naglasio da je na današnjoj sjenici vlada Srbije i RS bilo riječi o tome da još više treba da umrežiti namjensku industriju Srpske i Srbije, da bi se sačuvala industrija, zaposlili ljudi i život građana Srpske učinio boljim.

- OGLAS -

Prema njegovim riječima, RSa treba da zna da ima svog saveznika u njemu i u Srbiji, onog ko zna koja je vrijednost Srpske.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik izrazio je zadovoljstvo što se u Beogradu obilježava dan kada je Srpska dobila prvi Ustav.

– Bio sam jedan od onih koji je prije 27 godina digao ruku i dao svoj glas za donošenje prvog Ustava Srpske – rekao je Dodik.

On je istakao da je srpski narod stradalnički narod koji se kroz vijekove borio za slobodu i dijelio tu slobodu sa drugima.

Dodik je naglasio da je Srpska formirana kao odraz slobode srpskog naroda, te da za Srbe nema slobode bez države.

– Arogancija međunarodnog faktora, koji je imao najveću operaciju “provođenja mira”, nije uspjela u 20 godina da umanji Republiku Srpsku. Nešto su nam uzeli, ali nisu uspjeli u svom cilju. Republika Srpska poštuje međunarodno pravo – poručio je Dodik i dodao da Srpska svoj put veže za narodno jedinstvo na ovim prostorima.

Predsjedavajući Predsjedništva je naglasio da je Srpska zagledana u Srbiju i zahvalio srpskom rukovodstvu za pomoć i podršku.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA