7.7 C
Sarajevo
19.04.2024

Mediji: Srbija 1. juna otvara granice sa četiri zemlje, uključujući BiH

Večernje novosti su objavile da će prilikom prelaska granice biti obavezan brzi test na korona virus, ili dvije sedmice izolacije.

Blic navodi da je ovakva odluka donijeta jer nijedna od četiri navedene zemlje nije bila žarište korona virusa, a prije svega zbog studenata iz Republike Srpske i Crne Gore.

Generalni sekretar Ministarstva spoljnih poslova Veljko Odalović rekao je za RTS da se traži rješenje koje bi relaksiralo i olakšalo mogućnost ulaska u Srbiju sa testovima iz referentnih ustanova koji bi omogućili ljudima da uđu u zemlju i da ne idu u samoizolaciju.

- OGLAS -

On je podsjetio da nijedna zemlja u toku pandemije korona virusa, pa tako ni Srbija, ne može samostalno da donosi odluku o otvaranju granica.

“Svaka odluka koja se donese mora biti usaglašena sa susednim zemljama preko čijih granica se prelazi”, rekao je Odalović.

Granice Srbije zatvorene su od 15. marta kada je i uvedeno vanredno stanje zbog korona virusa. U zemlju su mogli da uđu državljani Srbije koji se vraćali iz inostranstva, kao i diplomate i strani državljani sa boravišnom dozvolom.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA