Magazin
Nakon 29 godina sutra se bira nasljednik Franje Topića
#

Hrvatsko kulturno društvo "Napredak" birat će u subotu na sjednici Skupštine u Sarajevu novog predsjednika i dopredsjednika te članove Središnje uprave, Nadzornog i Suda časti.

Funkciju predsjednika tog udruženja je proteklih 29 godina uspješno obnašao i "živio" prof. dr. Franjo Topić, saopćeno je iz "Napretka".

Glavnoj skupštini, koja će biti održana u Vrhbosanskom bogoslovnom sjemeništu u Sarajevu, prisustvovat će predstavnici i članovi ''Napretkovih'' podružnica, a to će biti i prilika da se na jednom mjestu čuje glas o radu i uspjesima ''Napretkovih'' djelatnika te da se kroz formalne i neformalne susrete i druženja razmijene mišljenja i iskustva.

Također, prisustvo je najavio i jeruzalemski patrijarh u mirovini mons. Fuad Tval (Fouad Twal), koji će nakon završetka Skupštine u 18 sati služiti svetu misu u sjemenišnoj crkvi sv. Ćirila i Metoda, zatim predsjednik talijanskog Kršćanskog radničkog pokreta (MCL) Carlo Costali, kopredsjednik Evropskog centra za radnička pitanja (EZA) Pjerđorđo Skiakva (Piergiorgio Sciacqua) te brojni uglednici iz kulturnog, političkog, vjerskog, javnog života BiH i inozemstva i diplomatskog kora.

HKD "Napredak" osnovan je 1902. godine, član je UN-ovih nevladinih udruženja, sa više od 20.000 članova u 63 podružnice i četiri povjerenstva u BiH, Hrvatskoj, Austriji, Njemačkoj, Kanadi i SAD.

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.